Magyarország jövője Európában van

Ideje, hogy a Fidesz-kormány elismerje: nem a kvótanépszavazáson áll vagy bukik, hogy Európa meg tudja-e oldani a menekültproblémát, vagy hogy meg tudjuk-e védeni a magyar embereket.

Az MSZP sem ért egyet a kötelező kvótával. Nem támogatunk semmilyen kötelező betelepítési mechanizmust. Ne tegyünk viszont úgy, mintha létezne kötelező kvóta. Nem létezik. 2016 áprilisában elvetették ezt az Európai Unióban.

Támogatunk viszont minden olyan intézkedést, amely a magyar emberek biztonságát növeli, és mivel a magyar emberek biztonsága valóban pártok felett álló ügy, örömmel vesszük, ha a kormány a jövőben is hajlandó a szakmai javaslatainkat magáévá tenni.

A kvótareferendum nem oldja meg a menekültválságot, de az egészségügy, az oktatás, és a négymillió ember megélhetési válságát sem Magyarországon. A kormány a hírek szerint már meg is üzente Brüsszelnek, hogy a népszavazás után sem hoz törvényt a kötelező kvóta elutasításáról.

Magyarország jövője Európában van. Orbán Viktor és a Fidesz azonban Magyarország Európai Unióból való kivezetésének ágyaz meg az október 2-i népszavazással. Az MSZP ezért továbbra is távolmaradásra kéri a választókat. Mert aki otthon marad, az az unióban maradásra szavaz.

MSZP