mszp.hu | Külföld | LIBE bizottság Magyarország
2018. április 26. 13:49

“Magyarország nem lehet Európa ellenzékében!”

Végtelenül szomorú, hogy Magyarország képviseletében a Fidesz-kormánynak folyamatosan magyarázkodnia kell a demokratikus jogállamiságot lebontó és az európai közös vállalásokkal szembemenő politikája miatt, ezzel pedig ismételten lejáratják hazánkat. Az pedig végtelenül szánalmas, hogy a bűnös magyar kormánytól és EP-képviselőitől érvelés helyett megint csak üres propaganda-blablára futotta, miközben gyáva módon a teljes magyar nemzetet pajzsként tartották maguk előtt.
Nincs másról szó, minthogy az európai közösség továbbra is számon kéri a közös értékeink és vállalásaink betartását. Nem az Európai Unió fordult ki önmagából, nem holmi bosszúhadjáratról van szó egy ország, vagy egy nemzet ellen, hanem a közös játékszabályok tiszteletéről és betartásáról. Ezt kéri számon például a keresztény-konzervatív néppártiak által vezetett költségvetési bizottság is, amely – eddig példanélküli módon – már külön nyomozást szorgalmaz Magyarországon az állami asszisztálással ellopott uniós pénzek miatt.
 
Ideje világossá tenni, hogy Magyarország nem lehet Európa ellenzékében, a magyar érdekek sikeres képviseletéhez pedig illiberális kekeckedők helyett európai hazafiakra van szükség.
 
Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő