mszp.hu | Belföld
2022. február 25. 12:28

Magyarország továbbra is csak részben szabad – április 3-án Orbán megy, a teljes szabadság jön!

A Freedom House legújabb jelentése szerint Magyarország továbbra is csak részben szabad országnak számít.

Ezt érte el Orbán Viktor, aki bár önmagára szabadságharcosként tekint, mégis keleti diktátorokat követve újból és újból ráront a demokratikus értékekre. A Fidesz szabadsághoz való hozzáállását jól mutatja, hogy a miniszterelnök csak vonakodva, nagy nehezen volt képes arra, hogy elítélje az ukrán nép szabadsága ellen intézett orosz agressziót, a külügyminiszter pedig nem hajlandó visszaadni az orosz kollégájától nemrég kapott „Barátságért” kitüntetését.

Az, hogy Magyarország csak részben szabad annak az eredménye, hogy a Fidesz rendszerének egyik jellemzője az elszámoltathatóság szinte teljes hiánya. Az Alkotmánybíróságot megfosztották a jogköreitől, majd feltöltötték a testületet fideszes pártkatonákkal. Az ügyészség egyetlen feladatává azt tették, hogy védje a korrupt fideszes politikusokat és haverokat. Az Állami Számvevőszéket furkósbotnak használják az ellenzéki pártokkal szemben és megszálltak minden olyan intézményt, amelynek a demokrácia és a jogállamiság felett kellene őrködnie.

Az MSZP azonban elkötelezett a jogállamiság és a szabadságjogok érvényesülése iránt, amelyek helyreállítása az elsődleges feladata lesz az Egységben Magyarországért pártjainak a 2022-es kormányváltást követően.

MSZP