„Magyarország vidéke! A vidék Magyarországa!”

Újrarendeztük Győrteleken vasárnap a vidéki, baloldali önkormányzatokat és vezetőiket, polgármestereiket, képviselőiket érintő találkozót. A fórum témája, azok köré szerveződött, akiket a résztvevők képviselnek, azaz: Magyarország vidékéről, a vidék Magyarországáról szólt. 

A Halmi József, szocialista polgármester által szervezett tanácskozás vendégeként újra körünkben köszönthettük Tóbiás Józsefet, az MSZP pártelnökét, akinek jelenléte is mutatta, hogy végre van olyan párt Magyarországon, akinek a VIDÉK IS FONTOS!

A megyénkben második alkalommal szerveztük meg Győrteleken a baloldalhoz közeli önkormányzati képviselők találkozóját. A fórumon a vidék jelenét, és jövőjét meghatározó kérdésekben folytattunk tanácskozást. A pártelnök a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a szocialista párt esélyteremtő politikát kíván folytatni, aminek az egyén, az állampolgár a kulcsszereplője.  A védelem, a képviselet és a megoldás elengedhetetlen feltétele az esélyteremtő politika megteremtésének.  – mondta.

Tóbiás József Győrteleken azt is kiemelte, hogy mennyire fontos Magyarországon és a vidéki településeken a tudáshoz, az oktatáshoz, a munkához való hozzáférés és a szegénység kezelése, hiszen minél kisebb településen járunk az országban, annál jobban érzékelhető az egyének és a közösség szintjén is a szegénység és a kilátástalanság.

A hagyományteremtő, megyei találkozó eredményességére alapozva, a jövőben szélesebb körben is meg kívánjuk rendezni a baloldali önkormányzati szereplők összehívását.