Magyarországnak a felemelkedő Európával kell tartania!

Jean-Claude Juncker évértékelő beszéde egyértelműen cáfolja Orbán Viktornak a gyengülő Európáról hangoztatott állításait. Az Európai Unió gazdaságilag ismét felemelkedő korszakát éli, s ez nagy lehetőséget jelent mindannyiunk számára. Egyetértek a Bizottság elnökével, hogy ezt a felemelkedést Magyarországnak ki kell használnia. Ezért kell 2018-tól Magyarország új kormányának aktívabb szerepet vállalnia abban, hogy egy erősebb, egységesebb, hatékonyabb és igazságosabb Európai Uniót teremtsünk a következő időszakban.
A reform elengedhetetlen, mert az uniós vezetők tehetetlenségét és időhúzását használta ki Orbán Viktor arra, hogy a saját hatalma megőrzése érdekében lebontsa a magyar alkotmányos demokrácia alappilléreit. A Fidesz csak jogokat akar magának, kötelezettségeket nem. Az uniós pénzekre igényt tartanak, de az „egyenlőség uniójáért” már nem akarnak dolgozni. Ez az orbánista pávatánc nem folytatható tovább!
 
Magyarországnak nemcsak az uniós támogatásokra, hanem az európai értékekre is szüksége van. Azért dolgozunk, hogy a szabadság, egyenlőség és jogállamiság alapján működjön mind az EU, mind pedig Magyarország.
 
Botka László
miniszterelnök-jelölt