mszp.hu | Belföld
2024. február 07. 12:38

Magyarországnak érdeke az erős Európa

Magyarországnak érdeke az erős Európa
Az ellenzéki pártok összefogásának fontosságáról, az államfő és a volt igazságügyi miniszter elfogadhatatlan kegyelmi döntéséről is beszélt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP EP-listavezetője az ATV szerda esti VOKS 2024 című műsorában.
Az MSZP azért indított aláírásgyűjtési akciót, hogy az ellenzéki pártok induljanak közösen a közelgő választásokon, hiszen közös erővel a Fidesz legyőzhető. A siker esetén pedig az ellenzék lehetőséget kap arra, hogy megmutassa, lehet másképpen is kormányozni egy várost, ez pedig egy másik utat, illetve alternatívát jelenthet a Fidesz kormányzattal szemben is. 
 
Az MSZP ezért arra kér minden választót, hogy támogassa ezt a kezdeményezést, hiszen az ellenzék csak közös indulás esetén tud ajánlatot tenni arra, hogy miként tudná vezetni az országot egy másik irányba. 

 
Tüttő Kata más ellenzéki pártok álláspontjára reagálva elmondta, hogy a természettudományokból okulva elmondható, hogy ha egy kísérlet esetlegesen nem sikerül elsőre, akkor az nem azt jelenti, hogy az elgondolás minden eleme rossz volt. 
 
Az ellenzéknek a kormányzóképességét kellene bizonyítania, ezt pedig akkor hiszik el a választók, ha az önkormányzatokban mutatnak fel alternatívát. 
 
Az MSZP EP-listavezetője emlékeztetett, hogy a „KataPult” című podcastsorozatában ellenzéki polgármesterekkel beszélget arról, hogy miről szól az önkormányzatiság, milyen lehetséges utak vannak, továbbá, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézni. Az ellenzék pedig innen, ezekből a helyi kormányzatokból merítkezve tud majd egy alternatívát kínálni Magyarország számára. 
 
Tüttő Kata kiemelte, hogy fontosak a nemzetközi kapcsolatok, hazánk számára is barátokat kell szerezni. Magyarországnak az az érdeke, hogy hazánk egy erős Európai Uniónak legyen a tagja. 
 
A műsorban szó volt a köztársasági elnök bicskei igazgatóhelyettesnek nyújtott elnöki kegyelméről is, az MSZP is azt az álláspontot képviseli, hogy Novák Katalin és Varga Judit is méltatlanná vált pozíciójára, ezért távozniuk kell a közéletből. 
 
Tüttő Kata elmondta, hogy olyan gyerekeket árultak el, akinek se anyja, se apja és az állam dolga lenne, hogy megvédje őket. Novák Katalin és Varga Judit pedig az államot képviselve hozták meg a döntésüket, amely az egész állammal szembeni bizalmat rombolja. 
 
A műsor végén szó volt a Lánchíd ügyével kapcsolatosan napvilágot látott sajtóhírekről is. Az MSZP főpolgármester-helyettese elmondta, hogy a Lánchíd ügyében mindent elkövetett a városvezetés annak érdekében, hogy a beruházás átlátható legyen, az állam illetékes szervei pedig végigkísérték a projektet.