mszp.hu | Belföld | parlament országgyűlés
2014. február 06. 16:47

Magyarországon soha az életben nem fizettek annyi adót, mint 2013-ban - Országgyűlés

Adóemelések, Klik, földbérletpályázatok, veszprémi onkológiai központ, társasházi tartozások. Ülésezett a parlament.

Magyarországon soha az életben nem fizettek annyi adót, mint 2013-ban


Szanyi Tibor szerint Magyarországon soha az életben nem fizettek annyi adót, mint 2013-ban. Számításai szerint ez négy év alatt mindösszesen 10 ezer milliárd forintot jelent, vagyis a kormány négy év alatt minden magyar emberről egymillió forintot "szakított le". Úgy fogalmazott, a Fidesznek valóban jobban "tejelt" Magyarország, tíz százalék jattot adott Orbán Viktornak, népes családi és baráti körének.

A Klik csődje nem csak a Klik csődje

Hiller István interpellációjában arról szólt, hogy az elmúlt hetekben több orgánum beszámolt arról a levélről, amit a Klik írt az iskoláknak, kérve összegezzék eszközigényeket. A mellékletből kiderül: kizárólag a börtönökben előállított eszközöket rendelhetik meg az intézmények. A 280 tételes jegyzékben megtalálható például temetői fejfa, taktikai öv, lábujjcímke hulláknak, vagy nyusziház - sorolta. A Klik egész tevékenységét ez jellemzi, ostoba és kivitelezhetetlen intézkedések és az egységesítés. Idézte a Klikről készült miniszteri biztosi vizsgálatot is, majd az kérdezte, mi kell még ahhoz, hogy lássák, a Klik egy csőd, rosszul vezetett, drága és felesleges. "A Klik csődje ugyanakkor, nem csak a Klik csődje" - fogalmazott.

Az MSZP a földbérletpályázatokról kérdezte a kormányt

Gőgös Zoltán a kormány Földet a gazdáknak programjáról interpellálta a kormányt. Az ellenzéki politikus szerint a kabinet inkább kárt okozott a programmal, mivel az álltartóknak szükséges nagy legelőket fiktív cégeknek, strómanoknak adták. Példaként említette a hortobágyi térséget, ahol szerinte veszélybe kerültek a helyi állattartók.

Mi lesz a veszprémi onkológiai központtal?

Pál Tibor a Veszprémbe tervezett onkológiai centrum megvalósításával kapcsolatban kérdezte a kormányt. Arra volt kíváncsi, hogy lesz-e és ha igen, mikor készül el a regionális onkológiai központ, hiszen az alapkő letétele óta "egy kapavágás" sem történt a területen.

Hogyan lehet behajtani a társasházi tartozásokat?

Pál Tibor a társasházak közös költséget nem fizető emberekkel szembeni fellépésről kérdezte a kormányt. Szerinte ugyanis jelenleg nincs megfelelő megoldás arra, hogy pénzükhöz jussanak a lakóközösségek. Az ellenzéki politikus azt kérdezte a kormánytól, hogy van-e megoldási javaslatuk erre a problémára.