Belföld | földbérlet közlemény
2012. november 28. 13:10

Majd a Budai?

Budai Gyula lesz a Gyulai Húskombinát megmentője - ígéri az Orbán-kormány. Az a Budai Gyula, akinek a magyar földet sem sikerült megmentenie a fideszes földorigarcháktól.

A vidékfejlesztési államtitkár idén egyszer már cserbenhagyta a kombinát dolgozóit. Most ismét bizonyíthat: másodszor is kinevezték a húsüzem megmentőjének. Kíváncsiak vagyunk, milyen stratégiával készül Budai és az Orbán-kormány a Gyulai megmentésére, miután a nyugdíjak megóvása is a 3000 milliárdos nyugdíjvagyon lenyúlásával végződött, és a Malév, a kapuvári húsüzem, a Dunaferr, vagy épp a Flextronics mentőakcióinak sikere is megszűnt munkahelyek ezreiben mérhető.

Pedig ha arról van szó, gyors és hatékony reakcióra is képes az Orbán-kormány: miközben nem telik el hónap, hogy ne kapna néhány milliárdnyi közpénzt a Közgép, az adóhatóság villámgyorsan megmenti a céget egy több mint félmilliárd forintos kötbér megfizetésétől...

Örömteli, hogy a kormányfő stratégiai megállapodásokat köt a szocialista kormányok idején hazánkba települt cégek vezetőivel. Kár, hogy ezekkel az időarányos 250 ezer új munkahely töredékét sem sikerült előteremtenie. Amelyekre nem a Fidesz egymillió új munkahelyre tett ígérete miatt van egyre nagyobb szükség, hanem azért, mert a magyar családok napról napra kiszolgáltatottabbá válnak az Orbán-kormány országromboló gazdaság- és társadalompolitikájával szemben.

Török Zsolt,
szóvivő