MTI/mszp.hu | Belföld, Külföld | EP2014 vita
2014. május 05. 15:23

Május 23-án tarthatják a listát állító pártok vitáját

Várhatóan május 23-án este, a Parlamentben tartják az európai parlamenti választáson listát állító pártok vitáját - jelentette be az Együtt-PM által kezdeményezett hétfői egyeztetés után Karácsony Gergely. A megbeszélésen ebben állapodtak meg az MSZP, a Jobbik, az LMP és Seres Mária Szövetségeseinek ott megjelent képviselői.

A független képviselő elmondta, arról is sikerült megállapodniuk, hogy a vitát teljes sajtónyilvánosság előtt akarják tartani, de nem szeretnék, ha azt megzavarná a nézőközönség. Az esemény helyszínéül a szocialista Szanyi Tibor a parlament Delegációs termét javasolta - hangzott  el. Szigorúan időkeretes vitát szeretnének, ahol mindenkinek esélye van elmondani az álláspontját - tette hozzá.

Az MSZP EP-listavezetője, Szanyi Tibor azt mondta, hogy a listát állító nyolc pártnak „kutya kötelessége” előzetesen bemutatni és megvitatni a programját. Hozzátette: a vita része a választási folyamatnak, és „ritka nagy agyamentség”, ha valaki azt gondolja, hogy az európai parlamentben fog vitázni, a magyar nép előtt viszont nem.

A vita eddig még nem tisztázott részleteiről várhatóan pénteken tárgyalnak tovább.