Manchesterben folytatódik Ujhelyi rendhagyó fogadóóra-sorozata

Manchesterben folytatódik Ujhelyi rendhagyó fogadóóra-sorozata
Újabb európai nagyvárosban tart rendhagyó képviselői fogadóórát Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. A szocialista politikus korábban Londonban, Berlinben és Máltán is találkozott a külföldre kivándorolt magyar fiatalokkal, ezúttal a szintén jelentős magyar kolóniával rendelkező angliai Manchester városában hirdetett kötetlen beszélgetést az egyik belvárosi kávézóban. Az esemény része Ujhelyi korábban meghirdetett Hazaváró-sorozatának, amely során személyesen kívánja megismerni a kivándorolt magyar fiatalok problémáit, kéréseit és javaslatait.

A kivándorlás egy modernkori Trianon, amelyet meg kell állítanunk. Soha annyian nem hagyták még el hosszú időre Magyarországot, mint tavaly. Egy városnyi fiatal, majdnem harmincháromezer ember döntött úgy, hogy kénytelen más országban keresni a boldogulását. Négy évvel ezelőtt csak Angliában annyi magyar gyermek született, mint ugyanabban az évben Vas megyében, ez a szám pedig azóta csak növekszik. A propagandisztikus szólamok helyett érdemben kell foglalkozni a fiatalok elvándorlásának kérdésével és a már kint élők valós érdekképviseletével. Munkahely-teremtés, stabil szociális háttér, bérlakás-építési és biztosítási program, a közép- és felsőoktatás átszervezése, de mindenek előtt egy újragondolt, az Európai Unió forrásait is felhasználó, hazatelepülést segítő programot kell készíteni. Én, ezt leteszem az asztalra; közösen a külföldre vándorolt magyarokkal - fogalmazott Ujhelyi István.

A politikus következő fogadóóráján, Manchester városában 2016. május 6-án, pénteken, 19 órától várja az érdeklődőket a Tib street 44. szám (Smithfield Buildings) alatti Evelyn's Cafe & Bárban.