mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 18. 23:56

Már a balatoni vitorláskikötők is a fideszes oligarchákat fogják gazdagítani

A kormány akaratának megfelelően már korábban nyomott árakon elkezdték eladásra kínálni a Balatoni Hajózási Zrt. ingatlanjait, most pedig tovább folytatódik a vállalat vagyonának a széthordása. 11 vitorláskikötő bérbeadására írtak ki ugyanis pályázatot, amelynek a győztese vélhetően egy fideszes oligarcha lesz.

Ez történik akkor, ha az állam beteszi a lábát egy cégbe: az értékes vagyont kiárusítja, a jövedelmező üzletágakat pedig kiszervezi a haveroknak. Ez történik most a vitorláskikötőkkel is, hiszen ezek üzemeltetése évről évre növekvő komoly bevételeket hozott a BAHART-nak.

Amit a kormány művel BAHART-tal a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül az teljesen ellentétes a balatoni önkormányzatok érdekeivel, amelyek a céget egyben akarják tartani.

Elég volt abból, hogy a Fidesz a Balatont a NER-oligarchák csónakázótavaként kezelje! A Balaton mindannyiunké!

Az MSZP ezért azt követeli, hogy a BAHART Zrt. kifosztására irányuló tervet vonja vissza az állam!  Meg kell állítani a nemzeti együttműködés rendszerének szabad vizek ellen indított fideszes gyarmatosítási folyamatát, ezért az MSZP a Kúriához fordult a természetes tavak, köztük a Balaton védelméről szóló népszavazási kezdeményezés engedélyezése érdekében.

MSZP