Már a következő csalásokat készíti elő a brókerkormány

Már a jövőbeni brókercsalásokat készíti elő a Fidesz-KDNP kormány azzal, hogy a Gazdasági bizottságban lesöpörték az asztalról az MSZP-nek azt a törvénymódosítását, amely a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának felállítására tesz javaslatot. 

Ez a törvénymódosítás arról szól, hogy a jegybank felügyelőbizottságába a teljes ellenzék ne csupán egyetlen tagot delegálhasson, hanem minden parlamenti frakció egy főt, s a törvény azt is biztosítsa, hogy a felügyelőbizottságnak legyen hatásköre ellenőrizni az MNB felügyeleti tevékenységét is, és elláthassa a törvényességi felügyeletet is, azaz ha törvénytelenséget tapasztal, akkor megtehesse a megfelelő jogi lépéseket.

Az, hogy a brókerkormány pártjai minderről még beszélni sem hajlandóak, azt bizonyítja, hogy az eddig eltüntetett 350 milliárd forint után még további lopásokat terveznek. A Fidesz-KDNP célja az, hogy a Quaestor-botrányhoz hasonló ügyeket ne lehessen se kivizsgálni, sem pedig megbüntetni a felelősöket.

Az MSZP, ahogy eddig, ezután is a cserbenhagyott és megkárosított emberek pártján áll, és mindent elkövet azért, hogy a fideszes brókerbotrány károsultjait teljes mértékben kártalanítsák.

Harangozó Gábor,
országgyűlési képviselő