2012. január 07. 10:18

Már az Európai Néppárt sem vállal szolidaritást a Fidesszel

Az európai jobboldali vezetőknek fontos az uniós alapértékek érvényesülése Magyarországon.

Orbán Viktor és kormánya megkapta az utolsó figyelmeztetést azzal, hogy saját pártcsaládja, az Európai Néppárt is egyértelműen támogatja a Magyarország ellen folytatott európai bizottsági vizsgálatokat. Erről tanúskodik az Európai Néppárt elnökének, Wilfried Martnsnek és frakcióvezetőjének, Josaph Daulnak a nyilatkozata. Ez arról tanúskodik, hogy az Európai Néppárt számára is fontosabb az alapvető uniós értékek védelme, mint a szokásos pártpolitikai szolidaritás.

Lelepleződött a Fidesz azon hamis állítása, amelyet legutóbb január 5-i nyilatkozatukban tettek meg, miszerint a magyar kormány intézkedéseinek nemzetközi bírálatát pártpolitikai megfontolások vezetnék. Ezt egy hete Alain Juppé, jobboldali francia külügyminiszter példa nélküli nyilatkozata is pontosan tükrözte. A magyar kormánynak haladéktalanul együtt kell működnie az Európai Bizottsággal és meg kell változtatnia azokat az általa elfogadott jogszabályokat, amelyek ellentétben állnak az uniós joggal és alapértékekkel.

Azonnali cselekvésre van szükség a stabil gazdaságpolitika, az alkotmányosság és a demokratikus jogok védelmének visszaállítása érdekében. Ellenkező esetben az Orbán kormány miatt Magyarországgal szemben várhatóan életbe léptetett szankciók a magyar népet fogják sújtani. Ezt egyetlen magyar patrióta, egyetlen magyar politikai párt és vezető sem kívánhatja. Orbán Viktornak választania kell: saját büszkeségét, vagy Magyarország és a magyar nép érdekeit tartja fontosabbaknak.