mszp.hu | Belföld
2020. április 27. 14:32

Már az ország hősi halottját is letagadják: kórházi fertőzésbe vesztette életét egy koronavírusos egészségügy dolgozó?

Már az ország hősi halottját is letagadják: kórházi fertőzésbe vesztette életét egy koronavírusos egészségügy dolgozó?
A kormány szinte naponta győzelmi jelentésként adja elő, hogy mennyi védőfelszerelést sikerült szereznie a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, röpködnek a milliárdok, a tonnák, a fürkészek és portyázók, kórházparancsnokok felügyelik a készleteket, az operatív törzs pedig arról számol be, hogy folyamatosan ellátják az első vonalban harcolókat.

A kórházakból, idősotthonokból kiszűrődő segélykiáltások azonban ennek a propagandának az ellenkezőjéről szólnak, és ezt támasztja alá az a tény is, hogy a kormányzati szervek hetek óta titkolják az egészségügyisek fertőzöttségének valós számait. A szabad sajtó jóvoltából csak annyit lehet csak tudni, hogy a Szent Imre Kórház 40 munkatársa, a tatabányai kórháznak pedig 21 dolgozója fertőződött meg a vírussal.

Egy egészségügyi dolgozó tragédiája után azonban új szintet lépett a vírus elleni küzdelem krónikája, hiszen most már egy 40 éves hősi halottat gyászol az ország.  Ehhez a tényhez a kormány érdemben csak annyit tudott hozzátenni, hogy a dolgozónak súlyos bélgyulladás volt az „alapbetegsége”, tehát nem a kormány hibája a veszteség. Ennek a propagandának ellentmond a gyászoló özvegy nyilatkozata, amely alapján az történt férjével, ami évek óta ezerszám szedi az áldozatait a magyar egészségügyben: a kórházban összeszedett fertőzés következményeként hunyt el a beteg.    

Az ellentmondást azonnal ki kell vizsgálni és a kormánynak válaszolnia kell: miért nem ad továbbra sem megfelelő tájékoztatást, illetve megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést az első vonalban harcolóknak? Mennyi egészségügyisnek kell még megbetegedni ahhoz, hogy végre cselekedjen a Fidesz?

Nem lehet tovább késlekedni, hiszen emberi életekről van szó! Az MSZP ezért azt követeli, hogy a raktárakban felhalmozott védőeszközökből lássák el a frontban szolgálatot teljesítőket! Az egészségügyi és szociális foglalkoztatottaknak pedig itt az ideje tisztességes bért adni!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok