mszp.hu | ifiház Miskolc
2017. június 27. 15:48

Már gyűjtjük az aláírásokat az Ifiházért

Már gyűjti az aláírásokat a miskolci Ifjúsági Ház elköltöztetése ellen az MSZP.

Aláírni és ívekért jelentkezni a párt Corvin utca 9. szám alatti politikai centrumában (hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, telefon: 46/520-206, e-mail: [email protected]), dr.  Varga László Miskolc, Árpád utca 43. szám alatti képviselői irodájában (hétfőn és pénteken 10 és 14 óra, szerdán 14 és 18 óra között), illetve az utcai kitelepüléseken lehet.

Mint ismert, Miskolc önkormányzatának fideszes többségű közgyűlése úgy döntött, elköltözteti jelenlegi helyéről az Ifiházat, hogy ott rendészeti-rendőrségi operatív központot hozzon létre. Az MSZP már a döntés előtt közölte: megdöbbentő, hogy a városvezetés feltett szándéka a jelenlegi helyén és formájában megszüntetni a város kulturális életének egyik szimbólumát, hiszen az intézmény az elmúlt évtizedekben rengeteg kulturális eseménynek, művészeti csoportnak, kiállításnak adott otthont – a város lakóinak megelégedésére.

"Elfogadhatatlannak tartjuk Kriza Ákos döntését és határozottan kiállunk az Ifjúsági Ház megmaradása, fejlesztése érdekében. Felszólítjuk a városvezetést, hogy a kameraközpontnak máshol keressen helyet! Mivel az elmúlt napokban nagyon sokan kerestek minket, hogy akadályozzuk meg a város kulturális életének további leépítését eredményező döntést, ezért úgy döntöttünk, hogy széles körű összefogással aláírásgyűjtést kezdeményezünk az Ifjúsági Ház megmentéséért" – közöltük akkor.

Az aláírásgyűjtést megkezdtük, várjuk a pártok, civil szervezetek, magánszemélyek segítségét, csatlakozását az akciónkhoz.

az MSZP Miskolci Szervezete