Belföld
2012. december 31. 10:20

Már kevesebb van előre, mint hátra

Orbán Viktor ígéretével ellentétben 2012 sajnos azzal vonul be a történelembe, hogy az elrugaszkodás a valóságtól történt meg, Matolcsy György tündérmeséjét pedig Alfred Hitchcock rendezte.

Több mint két éve a legtöbb magyar család úgy érzi, mintha egy szappanozott lejtőn csúszna egyre lejjebb, egyre mélyebbre. Hárommillió nyugdíj-megtakarítását alig két év alatt nyom nélkül tapsolta el a kormány, miközben arányaiban sem az államadóság nem csökkent, sem a gazdaság nem lendült fel. Sőt, az unortodox gazdaságpolitika ellensúlyozására 30 hónap alatt 30 új közterhet vezettek be.

Európa legmagasabb áfáját is a magyarok fizetik. A sárgacsekk-adó, a telekomadó, a közműadó, az ATM-adó, a benzinárak elszabadulása, vagy az élelmiszerek árrobbanása mind-mind a közép és alsó rétegek napi megélhetését teszi hidegre.
    
Ennek következményeként, az ország folyamatosan növekvő inflációs pályán kering, a kormány képtelen garantálni a bérek reálértékének megőrzését. A pénzromlás hónapról hónapra egyre nagyobb terhet rak a családok vállára. Két és fél éve Magyarország a bőrén érzi, milyen az, amikor a felelőtlenség találkozik az ostobasággal és az arroganciával. Elég volt!

A Magyar Szocialista Párt a második Orbán-kormány utolsó teljes évében is méltányosságon, szolidaritáson, igazságosságon és esélyegyenlőségen alapuló megoldásokat fog ajánlani Magyarországnak. Olyanokat, amelyek kiszámítható és biztos jövőt ígérnek, mindenkinek.

Kormos Kata,
szóvivő