mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 10. 20:46

Már közel 100.000 aláírásnál tart az MSZP a szabad vizek megvédéséért!

Már közel 100.000 aláírásnál tart az MSZP a szabad vizek megvédéséért!
Egyre világosabb, az emberek ellenzik, hogy a fideszes maffia elvegye tőlük a szabad vizeket: az MSZP nem áll el a népszavazástól, döntsön a nép! – jelentette be online sajtótájékoztatón Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és Nyakó István, a párt sajtófőnöke vasárnap, Szántódon, a Balaton partjáról bejelentkezve.

Nemcsak a vízparton élők és nyaralók támogatják, hanem országos siker az MSZP a szabad vizek megvédéséről szóló petíciója, ami a népszavazási kezdeményezést támogatja az ügyben. Ezért az MSZP álláspontja, hogy természeti kincseinkkel, örökségünkkel kapcsolatban: döntsön a nép!

„Köszönettel tartozunk a magyar választóknak, hiszen már közel 100.000 aláírást gyűjtöttünk országszerte az elmúlt hetekben, és természetesen folytatjuk azt a küzdelmet, amelyet a természetes vizeinkért, partjainkért, erdőkért és a természeti környezetünkért vívunk. Készen állunk 400.000 aláírás összegyűjtésére: minden magyar választópolgárra számítunk” – jelentette be Molnár Zsolt.

Hangsúlyozta, a „lánchídi csata” és a tűzijáték-csata után meg fogják nyerni a balatoni csatát is! „A Balaton és a többi tó nem kizárólag az itt élőké – persze az övéké is, hiszen nekik ez nem egy üdülőövezet, hanem az otthonuk –, hanem az egész magyar nemzeté, a teljes magyar népé, ezért nagyon fontos, hogy minden döntésnek a jövő nemzedékeire is kell vonatkoznia; ezért fontos ez a küzdelem” – magyarázta az MSZP pártigazgatója és budapesti elnöke.

„Folytatjuk az országjárást: a Fertő-tóhoz megyünk, majd Tiszafüredről jelenkezünk be, és természetesen visszatérünk a Balatonhoz is aláírást gyűjteni, beszélgetni az emberekkel és véleményeket formálni. Aktivistákat is toborzunk, hiszen már többezren jelentkeztek országszerte a népszavazási aláírásgyűjtéshez is. Össze fogunk gyűjteni 400.000 aláírást!” – ígérte Molnár Zsolt.

Nyakó István elmondta, 100.000 aláírás jogosította fel pártját arra, hogy beadják népszavazási kérdéseiket a Balaton, a Velencei-tó, a Fertő-tő és általában tavaink védelmében. „Az egész magyarság látja, hogy itt a profitéhség és a magyarok óhaja és jövője áll szemben egymással. Nekünk a családokról szól a Balaton. Kimondhatjuk világosan, a Balaton mindannyiunké, a Fidesz pedig egyedül maradt; az emberek jussa nemzeti örökségünkhöz él, megmarad, meg fogjuk védeni!

Ahogy a vasárnapi boltzár esetében, ebben az ügyben sem fogunk meghátrálni. Döntsön ebben a nép!” – hangsúlyozta az MSZP sajtófőnöke.

Kapcsolódó párttagok