Már meg is bukott a valószínűleg nem is létező digitális stratégia

Már meg is bukott a valószínűleg nem is létező digitális stratégia
Nagyjából akkor lehetett tudni, hogy a kormány Digitális Oktatási Stratégiájából (DOS) nem lesz semmi, amikor Deutsch Tamást bízták meg a kidolgozásával. Az internetes sértegetésért felelős kormánybiztos már az internet megadóztatásának ötletekor is Jolly Jokerként került elő, most ez történt újra a digitális oktatás területén.
Tegnap Lázár János miniszter bejelentette, hogy a DOS-t nem fogadta el a kormány. A valóság az, hogy a DOS-t soha nem publikálták, soha nem került fel a kormány honlapjára vagy bárhova a neten, így a legvalószínűbb, hogy egyszerűen nem is létezik: csak blöff volt.
Pontosan olyan blöff, mint az egész kormányzás. Amit a Fidesz nem ért, azt megpróbálja betiltani vagy ellopni. Ha ez nem sikerül, akkor valamilyen blöffel megpróbálják elkerülni, úgy tenni, mintha létezne, és megvárni, amíg lecseng.
 
Lenne egy előremutató javaslatom: próbálkozzanak Rogán Antal feltalálónál, ő úgy tűnik, bizonyos informatikai ügyekben eléggé otthon van.
 
Ahogy a stratégia eltűnt, úgy fog eltűnni a Fidesz-kormány is. 2016-ban egyszerűen nevetséges, hogy amikor 22,000 informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacon, még egy képzési stratégiát is képtelenek összehozni. Kizárólag a területre jutó pénzek eltüntetése érdekli őket, miközben Magyarország lemarad.
 
Az MSZP 2018 után valódi kreatív oktatást épít Magyarországon. XXI. századi iskolát, ahol minden gyerek elsajátíthatja az alapvető digitális készségeket, amely képes az egész életen át tartó tanulás és fejlődés készségeit átadni.
 
Kunhalmi Ágnes,
a Kulturális bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok