mszp.hu | Belföld
2019. szeptember 03. 11:09

Már megint óvodában kampányol a belvárosi Fidesz

A Bástya utcai óvoda folyosóján terjeszti a City Magazin című, belvárosi kampányújságját az V. kerületi Fidesz. Ez az óvoda az, amelynek udvarát, a környék egyetlen zöld kertjét elvesztegette az önkormányzat, és ma már magánparkoló működik a helyén. Nem ez az első eset, hogy óvodásokat használnak fel politikai célra: áprilisban bejárta a sajtót, hogy almát osztott és gyerekekkel fotóztatta magát Szentgyörgyvölgyi Péter.

Ezzel egy időben a kerület déli részén szabályosan elhelyezett kampánytábláink nagy részét ismeretlenek leszedték és ellopták, helyükön fideszes hirdetések jelentek meg. Az óvodai kampányolás ellen tiltakozva a helyi választási bizottsághoz fordulunk. Ismételten felszólítjuk politikai ellenfeleinket, hogy legalább azt az erkölcsi minimumot próbálják megtartani, hogy gyerekeket nem használnak fel politikai célokra. A táblák ellopása miatt rendőrségi feljelentéseket tettünk, ezekről az esetekről a térfigyelő kamerák felvételei a hatóságok rendelkezésére állnak.

Kovács Alex Gábor

kampányfőnök