2012. szeptember 14. 10:50

Már Nyugat-Dunántúlon is veszélyben a munkahelyek

Az elmúlt napokban Győr-Moson-Sopron megyében két külön világot ismertünk meg. Az egyikben a helyi Fidesz barátainak segítségével átláthatatlan milliárdos üzleteket kötnek Győrben, a másikban Kapuváron 400 család tölti bizonytalanságban a mindennapjait. Míg a kormány barátai meggazdagodnak, addig másoknak a mindennapi megélhetése kerül veszélybe. Az egyik világban a Fidesz, a képviselői és a barátai, a másik világban az egyszerű állampolgárok, hétköznapi emberek, dolgozók és sorsok állnak.

Kapuváron jelenleg 400 emberi sors, 400 munkahely sorsa forog kockán. Bízunk abban, hogy a Fidesz megyei képviselői felelősségük teljes tudatában érzékelik a problémákat. Érzik azt, hogy vezetőjük, Orbán Viktor gazdaságpolitikája rossz és kudarcba fulladt. Nyoma sincs az ígért „1 millió munkahelynek” és a gazdasági növekedésnek. Ma már azt látjuk, hogy Nyugat-Dunántúlon sem nő, hanem csökken a munkahelyek száma, és most Kapuvár legnagyobb munkaadója is veszélybe került. Felszólítjuk a Fidesz képviselőit, hogy tegyenek végre valamit, vállaljanak felelősséget az állampolgárokért, a hétköznapi emberekért, a dolgozókért, a sorsokért!

Nem hangzatos ígéretekre, nem félmegoldást jelentő kormányzati problémakezelésre, nem több százmillió forintba kerülő és sikertelen „munkahelyvédelmi akcióterv” reklámkampányra van szükség. Bár örömteli módon a vágás és feldolgozás hétfőtől újra indul Kapuváron, a helyzet mégis mielőbbi cselekvést és teljes gazdaságpolitikai fordulatot kíván. Igazságos adórendszerre, a helyi erőforrásokra alapozó mezőgazdasági termelésre, élelmiszeriparra, új és értékes munkahelyeket teremtő, növekedésen alapuló gazdaságra van szükség. Itt lenne az ideje, hogy Orbán Viktor kormánya és a Fidesz megyei képviselői végre felismerjék ezt, és tegyenek is valamit a helyi munkahelyek védelme, a helyi mezőgazdasági termelés - kiemelten állattenyésztés - és a helyi élelmiszeripar biztonsága érdekében.

az MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetségének elnöksége