mszp.hu | Belföld | Bálna Budapest közlemény
2017. december 01. 10:41

Maradjon a Bálna a budapestieké!

Maradjon a Bálna a budapestieké!
A Bálnával folytatódik Budapest vagyonának esztelen elherdálása, amelyet a Tarlós féle városvezetés 2010-ben kezdett meg. Az elmúlt években Tarlósék ingyen vagy fillérekért adták át a kormánynak a budapestiek iskoláit, kórházait, a Városligetet, az Erzsébet teret, a Főgáz önkormányzati részvényeit és a teljes HÉV-et – most a Bálna volt soron és félő, hogy a Rác fürdő lesz a következő.
Budapest egyik legikonikusabb, a múlt és a jelen legkiválóbb építészetét ötvöző épületegyüttestől a fideszes városvezetés azért akart szabadulni, mert nem tudta eredeti funkciójának megfelelően, kulturális és szórakoztató központként működtetni. Ezzel az erővel a főváros a Városházát is eladhatná, hiszen ma az sem tölti be a szerepét: a budapestiek érdekeinek képviseletét.
 
Felszólítjuk a Tarlós féle városvezetést, hogy eladás helyett legfeljebb csak bérbe adja a Bálnát, és azt is azzal a feltétellel, hogy megmarad annak eredeti közfunkciója. Nyilvánvaló, hogy ennek a feltételnek a Nemzeti Turisztikai Ügynökség beköltöztetése nem felel meg.
 
A fővárosi fejlesztéseket, így az M3-as metró teljes akadálymentesítését nem a budapestiek vagyonából, hanem a fővárosiak pénzéből, az általuk naponta befizetett 20 milliárd forintnyi adóból kell megvalósítani. Éppen ezért arra szólítjuk fel a kormányt, hogy a budapestiek adóbefizetéséért cserébe adja vissza a fővárosnak a metró akadálymentesítéséhez szükséges teljes összeget!
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok