mszp.hu | Belföld
2024. április 29. 08:42

Maradjon meg a közvetlen összeköttetés Budapest, Tihany és Hévíz között!

Maradjon meg a közvetlen összeköttetés Budapest, Tihany és Hévíz között!
Elfogadhatatlan, hogy május elsejétől a Volánbusz megszünteti a Tihanyba és Hévízre közlekedő buszjáratait mondta hétfő reggeli sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója a tihanyi autóbusz-állomásnál.
„Hosszú évtizedek után nem lehet átszállás nélkül eljutni sem Hévízre, sem Tihanyba Budapestről” – fogalmazott Molnár Zsolt. 
 
Súlyos visszalépés ez a Volánbusz részéről, azonban a felelősség nem a busztársaságot, hanem az Építési és Közlekedési Minisztériumot, valamint annak vezetőjét, Lázár Jánost terheli. „Azt kérem a miniszter úrtól a leghatározottabban, hogy gondolja át ezt a döntést” – mondta az MSZP országgyűlési képviselője. 
Molnár Zsolt többek között azért is kéri döntése megváltoztatására a minisztert, hiszen sok idősebb magyar számára a közvetlen eljutási lehetőség nagy könnyebbséget jelent. A járatok megszüntetése után csak útmegszakítással lehet majd eljutni a célállomásokig, ami a csomagokkal utazók számára nem kis nehézséget jelent, és időben is jelentősen megnöveli az utazás hosszát.A minisztérium döntése tehát újabb támadás a közösségi közlekedéssel szemben, újabb támadás azokkal szemben, akik a Balatont szeretnék megközelíteni. 
 
„A Volán azt javasolta, hogy az utazók vasúttal menjenek Balatonfüredig, és onnan folytassák útjukat Tihanyba, valamint Hévízre autóbusszal” – emlékeztetett Molnár Zsolt. 
Elfogadhatatlan ez a közösségi átszervezés, ezért Molnár Zsolt országgyűlési képviselő írásban fordult Lázár János miniszterhez, hogy még a szezon előtt változtassa meg a döntését, a Volánbusz és a minisztérium működjön együtt. Maradjon meg a közvetlen összeköttetés Budapest, Tihany és Hévíz között, ami nemcsak ezt a két települést érinti, hanem Tihany, Keszthely és Hévíz közötti településeket is. 
 
„Kérem a miniszter urat, hogy haladéktalanul intézkedjen és változtassa meg ezt a döntést” – összegzett a sajtótájékoztatója végén Molnár Zsolt. 
 

Kapcsolódó párttagok