eszon.hu | Belföld | Tiszaújváros
2014. március 13. 09:36

Maratoni távot futott a képviselőjelölt

Pap Zsolt Tiszaújvárosból indult, s teljesítve a 42 kilométert, délután fél ötkor Szerencsre érkezett. Kormányváltásra készül.

Ováció fogadta Pap Zsoltot, a kormányváltók (MSZP, Együtt, DK, PM, MLP) tiszaújvárosi képviselőjelöltjét a választókerülethez (a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számúhoz) tartozó Szerencsen, a várudvaron, szerdán, fél öt környékén. A 47 éves mentőtiszt ugyanis ekkor érkezett meg Tiszaújvárosból. Futva.

A képviselőjelölt (felső képünkön piros sapkában) két barátjával futotta le a 42 kilométert Tiszaújváros és Szerencs között, hogy így hívja fel a figyelmet a választások tisztaságának fontosságára. A két város között ugyan nincs meg a hivatalos maratoni táv, a délelőtt 10 órakor elrajtolt sportemberek éppen ezért köröztek egy kicsit a tiszaújvárosi Dísztó körül, hogy kiteljen a 42 kilométer.

Erős ellenszélben kezdték meg a futást, de a ragyogó tavaszi idő kárpótolta őket. Az első néhány kilométerre, illetve az utolsó kilométerekre csatlakozott hozzájuk Gúr Nándor országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke is.

A táv teljesítése közben azért pár perces pihenőt engedélyeztek maguknak: Kesznyétenben, Tiszalúcon, Taktaharkányban és Taktaszadán is megálltak egy kicsit frissíteni, az emberekkel beszélgetni. Merthogy nagyon sokan köszöntötték a sportember-politikust és barátait menet közben is, ki integetett nekik, ki az említett települések egyikén várta, hogy megveregethesse a vállukat, biztassa őket, kitartást kívánjon nekik. Atrocitás nem történt, egy apróságot leszámítva: valaki a kesznyéteni híd előtt azt festette fel az útburkolatra, hogy „Ne futkározz, dolgozz!" Ezt üzente a kedves ismeretlen a szabadnapján futó, egyébként meg életeket mentő mentőtisztnek...

Szerencsen, a célállomáson, a vár udvarán több százan fogadták a 16.30 körül beérkezett futókat. Pap Zsoltnak a táv teljesítése után még arra is maradt ereje, hogy szóljon néhány mondatot a megjelentekhez. Azt mondta, megígérte, hogy teljesíti a távot, s ezt az ígéretét be is váltotta. A táv ugyan első hallásra rémisztőnek tűnik, de nem szabad félni a feladattól, minden akadályt le lehet küzdeni. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon félelemben élnek az emberek, félnek a Fidesztől, rettegnek attól, hogy ha elmondják a véleményüket, akkor azt megtorolják rajtuk, vagy családtagjaikon a hatalom urai. Félelemben viszont nem lehet élni, ezért arra biztat mindenkit, hogy április 6-án menjen el szavazni, járuljon hozzá a kormányváltók sikeréhez.

A rendezvényen felszólalt még Demeter Márta, az MSZP országos elnökségének tagja, dr. Simon Gábor országgyűlési képviselő, az MSZP miskolci polgármesterjelöltje, illetve az MSZP Európai Parlamenti listájának 3. helyén szereplő Gúr Roland is.