2012. március 14. 09:05

Márciusi üzenetek

1848 és a mai politikai helyzet között van egy óriási hasonlóság. A 48-as ifjak is a diktatúra ellen küzdöttek, mi is a diktatúra ellen harcolunk. Sok márciusi ifjúra lesz szükség, hogy ebben az országban a demokrácia irányába haladjanak a dolgok  – mondta Halmi József, megyei alelnök mai sajtótájékoztatóján.

A mindennapjainkról

Az álszent dolog, hogy, keresztülvisz a Fidesz kormány másfél év alatt törvényeket a parlamentben úgy, hogy senkivel nem egyeztet, nagy részét egyéni országgyűlési indítványként nyújtják be, majd egyszer csak öt párti egyeztetést kezdeményez.

Márciusi üzenetek

Követeléseket fogalmazunk meg.

A demokráciát leépítették, hiába beszélnek arról, hogy Magyarországon demokrácia van. Abba az országban van demokrácia, ahol pártatlan emberek vannak a hivatalok élén. Volt Fidesz képviselő a főügyész, volt Fidesz képviselő az Állami Számvevőszéken, miről beszélünk?

Nézzük meg a királyi médiát, csak az megy le és úgy, ahogy ők akarják. Lebontották a köztársaság pilléreit, hiába hivatkoznak arra, hogy az alaptörvényben az van, hogy köztársaság. Ez az államforma már rég nem köztársaság!

- Igazságos adórendszert követelünk, ahol nem csak a gazdagok járnak jól!
- Követeljük az 1 millió munkahelyet!
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében inkább csökkentek a munkahelyszámok. Felmerülhet az, hogy meg fogják adóztatni a nyugdíjakat.
- Igazságos bért, és nem csak a közmunka bérre gondolunk.
Nevetséges, hogy a közmunkások éhbérért, 47.000 Ft-ért dolgoznak.  
- Közbiztonságot!
Bár azt ígérték, hogy két hét után közbiztonság van az országban. Mivel egyre nagyobb a szegénység, a bűnözés is egyre nagyobb lesz a közbiztonság hiánya. Az emberek, akik adóznak és tisztességben élnek, elvárják a kormánytól, hogy biztonságban éljenek.
- Sajtószabadságot!
A kormány által irányított médiában csak a kormány üzenetei mennek keresztül, azellnzék üzenetei pedig csorbítva jelennek meg.
 -Mindenki számára elérhető felsőoktatást akarunk!

- Követeljük az üzemanyag jövedéki adójának csökkentését!
-5,9 %-kal növekedtek februárban az árak. A benzin ára 430 felett van, a gázolaj 440 körül van.  
- Kiszámítható egészségügyi ellátást!
- Szociális biztonságot!
- Átlátható kormányzati politikát!
- Követeljük a járulékcsökkentést, adócsökkentést!
- Közszolgák számára kiszámítható életpályamodellt.
- A nyugdíjrendszer kiszámíthatóságát követeljük.
- Szüntessék meg azonnal a kórházak bezárását!
- Tiltakozunk a vasútvonalak bezárása ellen is.
 
Nem régen ők tiltakoztak ez ellen, most meg csinálják. Szívesen hallanám a fidesz polgármesterek tiltakozását a járatok csökkentése végett, de sajnos nem fogom.

- Fejezzék be a politikai üldözést!

Mai napig politikai felfogásuk miatt embereket küldenek el. Nem a szőke és kék szemű, hanem a Fidesz számít ebben az országban, a többi mind hazaáruló. A 2/3-ad az embereket szolgálja, és ne a Fidesz - KDNP-t!