Belföld | éhségmenet 2013 közlemény
2013. január 31. 14:00

Máris provokálták az éhségmenetet

Alig indult még el az Orbán-kormány elnyomó politikája elleni éhségmenet, a Fidesz máris provokálja a résztvevőket. A százmilliós támogatást bezsebelő Tiffán Zsoltnak, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnökének hívei Vajszlón még tovább alázzák a kiskeresetű, és munkát kereső embereket. A településre érkező éhségmenetet álságos módon szalonnával és kenyérrel várták, amivel megalázó stílusban azt üzenték: "egyetek, ha éhesek vagytok!"


A kormánypárti provokátorok és fideszes uraik még mindig nem értik, hogy azok, akik menetelnek illetve azok, akikért menetelnek nem a maguk hasát akarják megtömni, hanem munkát, kenyeret és tisztességes béreket szeretnének.  Nem könyöradományt, nem segélyt vagy alamizsnát, hanem munkát.

Ha a kormánypárt osztogatni akar, akkor osztogasson munkalehetőséget, az emberek pedig el fogják tudni dönteni, hogy a becsületesen megkeresett pénzüket mire költik. Különösen igaz ez az Ormánságban, és különösen igaz ez Vajszlón, ahol sok a szegény, kiskeresetű ember és sok a munkanélküli.

A Közmunkás Szakszervezet és a Munkát, Kenyeret Egyesület arra kér minden jóérzésű embert, hogy támogassa a munkáért, kenyérért és tisztességes bérét menetelőket!

Nyakó István,
országgyűlési képviselő