mszp.hu | közlemény Matolcsy György
2017. július 21. 13:54

Matolcsy a devizahitelesektől lenyúlt pénzt költi a saját pereputtyára

Matolcsy a devizahitelesektől lenyúlt pénzt költi a saját pereputtyára
Matolcsy György abból a pénzből ad milliós fizetést és több tízmilliós lakást a pereputtyának, amit a Magyar Nemzeti Bank elnökeként a devizahitelesekből hosszú évek alatt kitaposott.
Amikor az MSZP átadta a kormányzást 260 forint volt az euró és 180 forint a svájci frank. Aztán jött a Fidesz, bedöntötte a forintot, és a devizahitelesek törlesztő részletei legalább a duplájára emelkedtek. 
 
Matolcsy György pedig mesterségesen gyengén tartotta a forintot, mert az MNB-nek ebből lett több százmilliárdos nyeresége. De nyerészkedett az MNB a devizahiteleseken akkor is, amikor a devizahiteleket piaci árfolyamon forintosították.
 
Ezt a pénzt Matolcsy a devizahitelesektől vette el, hogy ezt az MNB alapítványain keresztül saját magára és a pereputtyára költhesse.
 
Matolcsy elvette a magyar családok feje fölül a tetőt, miközben az élettársa luxuslakását a jegybankkal fizetteti ki!
 
Az MSZP 2018-ban ebben is igazságot fog tenni. Az MSZP kormányra kerülve azonnal megszünteti a Magyar Nemzeti Bank alapítványait és az oda eldugott százmilliárdokat a devizahitelesek és a Quaestor-károsultak problémáinak megoldására fogja fordítani.
 
MSZP