Matolcsy, a nemzet bohóca

Matolcsy György újabb feladatot kapott, ahol bemutathatja mesebeli képességeit. Orbán őt bízta meg, hogy elkészítse a magyar stratégiát arra, mire kívánjuk felhasználni az uniós pénzeket, és ő vezesse a magyar fél részéről a tárgyalásokat.  

Azt a Matolcsyt, aki olyan ki- és beszámíthatatlan "szabadságarcot" folytat az unióval, hogy "cserébe" kevesebb pénzt fogunk kapni. Azt a Matolcsyt, aki képtelen volt úgy dolgozni, hogy az eddigi uniós keret egészét lehívhassa az ország.

Azt a Matolcsyt, aki néhány hét alatt három megszorító csomagot tett az asztalra, lakosonként 85 ezer forint értékben. Azt a Matolcsyt, aki harminc új adót vezetett be harminc hónap alatt. Azt a Matolcsyt, aki képes volt a CNN-en az egész világ előtt kijelenteni, hogy tündérmese a magyar gazdaságpolitika.

Azt a Matolcsyt, aki a Financial Times szerint az utolsó előtti a 19 uniós pénzügyminiszter szakmai rangsorában. Azt a Matolcsyt, aki a piros pöttyös fenekű magyarokról értekezik, aki megosztja velünk, hogy "veri a kis eszközét", aki közép-európai kistigrisről álmodik, és aki szerint minket irigyel egész Európa.
Valóban: minket irigyel egész Európa, mert van egy olyan szerencsétlen bohócunk, akinek minden megszólalásán hasunkat fogva röhöghetünk, ő pedig nevetve teszi tönkre az országot. És sajnos ez a bohóc lett egy Magyarország jövőjét döntően befolyásoló pozícióra kinevezve. Mi kérünk elnézést.

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője