2012. február 07. 14:49

Matolcsy és Selmeczi tényleg érti, amit mond, vagy csak mozog a szájuk?

A munkavállalók zöme már megkapta a fizetését, ami bruttó 216 ezer forint alatti bér esetén közel 10 százalékkal kevesebb, mint tavaly. Szeretnénk emlékeztetni a fent nevezetteket, hogy a tavalyi bér is már havonta súlyos ezrekkel volt kevesebb, mint amit a munkavállalók 2010-ben kaptak. A Fidesz tavaly is kompenzációt hazudott, amiből nagyjából nem lett semmi, így erősen vélelmezhető, hogy most sem lesz másként.

Matolcsy György szerint minden rendben van a gazdasággal és a munkavállalókat sem érheti kár, sőt, nyernek az egykulcsos adórendszerrel. Mindezt akkor merészeli kimondani a miniszter úr, amikor nincs olyan gazdasági médium és szervezet, amelyik ne igazolná vissza, hogy idén minden havonta bruttó 216 ezer forint alatt kereső munkavállaló súlyos ezreket veszít a fizetéséből, zömük a korábbi fizetésük közel 10 százalékát.

Selmeczi Gabriella szerint pedig a szocialisták minden pénzt maguknak akarnak, ezért sajnálják, ha az embereknek több jut. Mindezt a kormányzó erőként funkcionáló Fidesz nevében, amely LOGIKUSAN kezeli a ”pénzt” és nem az ellenzék. Mellesleg ma már minden magyar polgár számára tény, hogy egyedül a lakosság alig 17 százaléka kap többet az igazságtalan egykulcsos adórendszer eredményeként, tehát Selmeczi Gabriella azt nehezményezi, hogy a lakosság 83 százaléka miért háborodott fel, hogy 2010 óta minden évvel egyre kevesebbet keres. Bátor szemlélet.

A fent nevezettekkel szeretnénk még pár apróságot tudatni:
-    az Eurostat szerint Magyarországon nőtt leginkább az államadósság, így Orbán Viktor meghirdetett harca elbukott;
-    az egykulcsos adót már az IMF is kifogásolja, vélhetően aggódnak az általuk adott kölcsön visszafizetését illetően;
-    az elmúlt másfél évben a munkavállalók elvesztették a cafetériájuk jelentős részét, elvesztették a fizetésük jelentős részét, elvesztették a jogaik jelentős részét, sőt sokuk a munkahelyük jelentős részét is (ez úton szeretnénk megismételni, hogy nevezzék meg azokat a nemzetgazdasági ágazatokat, amelyekben a plusz munkahelyek létrejöttek, ugyanis eddig SENKI sem tudta megmondani ezeket);
-    az alapvető élelmiszerek árai drasztikusan emelkedtek és a Fidesz hallani sem akar arról, hogy csökkentse az ezekre eső áfa mértékét;
-    az infláció idén is 5 százalék környékén alakul, ahogy tavaly is = áremelkedés;
-    a Fidesz jelentős minimálbér-emelést vár el a magánszférában is, holott tudja, hogy a vállalkozások eredményessége nem nő = a KKV szektorban a leépítések növekedése, vagy egyszerűen nem fizetik ki a bérkompenzációt, lásd a BKV példája. Amúgy a közszférában jelentősen csökkent a reálkereset.

Az MSZP elvárja, hogy Matolcsy György és Selmeczi Gabriella a mai naptól fél évig éljen meg 47 ezer forintból, ha már olyan büszkén vallják, hogy ez nem okoz nehézséget. Kedves Gabriella, kívánjuk, hogy legyen Ön is svéd nyugdíjas úgy, hogy havi 47 ezer forint fizetés után kap nyugdíjat.

Katona Tamás,
az MSZP elnökségi tagja