Matolcsy Györgynek 10 napja maradt

Az MSZP üdvözli az Alkotmánybíróság MNB-t érintő döntését. A jegybank alapítványai nem titkolhatják tovább az adófizetők pénzének felhasználását, 10 napja maradt Matolcsy Györgynek arra, hogy elszámoljon az alapítványaiban rejtegetett 260 milliárd forint közvagyonnal.

Az Ab döntésének lényege, hogy a közpénz attól „nem veszíti el közvagyon” jellegét, hogy Matolcsy Györgyre bízzák. Az MSZP ezért felszólítja Matolcsy Györgyöt, hogy hagyjon fel a titkolózással, és az MNB és alapítványai azonnal hozzák nyilvánosságra a rejtegetett közvagyon eddig titkolt felhasználását!

Az MSZP ugyanakkor sajnálja, hogy az Ab a postatörvény kapcsán az MNB-t érintő saját határozatában foglaltakkal és a köztársasági elnökkel ellentétben elfogadhatónak tartotta a visszamenőleges hatályú jogalkotást. Az Ab ezzel segédkezet nyújtott Orbán Viktor lopásalapú kormányzásához és a Magyar Posta titkos privatizálásához.

Az MSZP továbbra sem hagyja, hogy az emberek pénzét felelősségre vonás és elszámoltathatóság nélkül lopja a Fidesz, ezért folytatja a közérdekű adatok megismerése érdekében indított eljárásait.

Tóth Bertalan
frakcióvezető-helyettes 

Kapcsolódó párttagok