mszp.hu | MNB közlemény Matolcsy György
2014. szeptember 03. 16:15

Matolcsy Györgynek el kell számolnia!

Matolcsy György és a Fidesz-KDNP bizottsági tagjai törvénysértést követnek el, ha nem jelennek meg Költségvetési bizottság szabályszerűen összehívott ülésén, és nem adnak elfogadható magyarázatot távolmaradásukra. A Parlamentnek és a bizottság tagjainak beszámolással tartozó állami intézmények vezetőinek ugyanis kötelező részt venniük a bizottság ülésén.

Matolcsy Györgynek kötelessége elszámolnia azzal a több százmilliárd forint közpénzzel, amit épp elszórni készül! Válaszolnia kell arra, miért gondolja úgy, hogy a magyar nemzet bankjának százmilliárdjai nem minősülnek közpénznek?!

Árulkodó az is, hogy a kormánypárti képviselők nem kíváncsiak az MNB felháborító költekezését is érintő beszámolóra. Vélhetően ők is érzik, hogy Matolcsy György pénzszórása védhetetlen – ezért inkább kibújnak a megbízatásukkal járó felelősség alól.

Figyelmeztetjük Matolcsy György jegybankelnököt valamint a Költségvetési bizottság Fidesz-KDNP által delegált tagjait, hogy nem futamodhatnak meg az elszámoltatás elől. A magyar emberek választ várnak arra, hogy mire költik a pénzüket, ezért a jegybankelnök és a kormánypárti képviselők részvétele a hétfői ülésen nem csak törvényi, hanem erkölcsi és politikai kötelezettség is.

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke