mszp.hu | Belföld | Kósa Lajos Matolcsy MNB
2017. március 02. 13:01

Matolcsy tisztázza: hazudott és emiatt lemond, vagy valóban volt puccskísérlet

Miután a szakszolgálatoknak nincs semmilyen információjuk a Matolcsy György által bejelentett puccskísérletről, a Magyar Nemzeti Bank elnökének alapvető érdeke, hogy tisztázza: ő hazudott a parlamenti beszámolója során, és emiatt le kell mondania, vagy olyan értesülései vannak, melyekről még az illetékes hatóságoknak sincs tudomásuk.
Matolcsy György szavahihetőségének tisztázása alapvető nemzeti érdek, mivel hazugságon kapott ember nem lehet a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
 
Az MSZP ezért kezdeményezi, hogy a jegybank elnöke személyesen magyarázza meg kijelentéseit a Gazdasági bizottság, a Nemzetbiztonsági bizottság és Honvédelmi és rendészeti bizottság előtt.
 
Emellett fenntartjuk azt is, hogy parlamenti vizsgálóbizottság derítse ki, melyik ország vett részt a Matolcsy György által bejelentett összeesküvésben, milyen eszközöket használtak a támadáshoz, hogyan sikerült azt elhárítani, és fennáll-e még ez a veszély.
 
Bár Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a vizsgálóbizottság felállításának támogatását azzal utasította vissza, hogy annak megvitatása az illetékes szakbizottságok hatásköre, sajnálatos módon elkerülte a figyelmét, hogy a saját frakciójának bizottsági tagjai ezt a lehetőséget korábban már leszavazták.
 
Javasoljuk, a Fidesz-frakció vizsgálja felül ezt az álláspontját.
 
Szakács László,
frakcióvezető-helyettes