mszp.hu | Belföld
2019. február 13. 10:33

Matolcsy tündérmeséje 1 millió magyar számára keserves rémálom lett

Matolcsy végignézi a magyar családok kifosztását, urizálásával pedig aláássa a Nemzeti Bank tekintélyét.
Orbán Viktorral együtt szolgaian lesi és teljesíti bankvilág minden kívánságát a magyar emberek érdekével szemben is. A bankok tavaly 700 milliárdot kerestek, miközben több mint 5000 család került az utcára. Hiába harsogják, hogy vége a válságnak, ennek ellenére a forint gyengül, az árfolyama nem éri el válság előtti szintet.
 
Matolcsy vezetése alatt botrányok sorozata, és kínos, pökhendi magyarázkodások jellemzik a nemzeti bank működését. Megszűnt a pénzügyi fogyasztóvédelem. Teljesen alkalmatlan az MNB a pénzpiaci szereplők felügyeletére, egyszerűen nem tudja ellátni a feladatát. Emlékezzünk csak a DRB Bank, a Buda-Cash, a Quaestor botrányra, ahol károsult családok tízezreit hagyták hátra.
 
A devizacsapdában rekedt 900.000 magyar sem számíthat segítségre. Matolcsy őket “úgynevezett károsultaknak” hívja, és kijelentette, hogy mindig ellene lesz, hogy a nemzeti bank forrásaiból kártalanítsák, segítsék őket.
Azért mert az másra kell, az MNB alapítványaiba, ahova 266 milliárd forint vándorolt, amelynek a sorsáról inkább kalandosan, mint jogszerűen döntenek.
 
Matolcsy alkalmatlan az MNB elnöki posztjára.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Szakács László, az MSZP elnökhelyettese