Matolcsynak jobb lenne hallgatni

Az MSZP erős forintot hagyott Matolcsy Györgyre. Egy euró 265 forintba került, egy svájci frank pedig 185 forintot ért. A Kósa-Szijjártó forintbedöntéshez Matolcsy gazdasági miniszterként valótlan államháztartási adatokkal járult hozzá. A forint azóta sem tért magához, de sajnos Matolcsy sem tért észhez.

Matolcsy ma már jegybankelnökként gyengíti a forintot, amelynek múlt hét óta tartó mélyrepülése is az ő nyilatkozatával kezdődött. Meggondolatlan nyilatkozatai következményeként a svájci frank árfolyama közel 30 hónapja 220 forint felett jár, és már a 250 forintot közelíti.

Egy átlagos devizahitel havi törlesztő részlete 2010 óta 43 ezer forintról 76 ezerre nőtt. Ez az Orbán-kormány valódi teljesítménye. Orbánék nem csak az eladósodott családoknak, hanem a kkv-szektornak és a nyugdíjasoknak is ezermilliárdos nagyságrendű kárt okoztak.

Felelős jegybankelnök nem meggondolatlan nyilatkozatokkal veteti észre magát, hanem a monetáris politika alig észrevehető erősítésével. Az Európai Központi Bank elnöke évente kétszer szólal meg a nyilvánosság előtt. Egy szakmailag alkalmas, egyúttal kellően visszafogott központi bankvezérrel Magyarország jobban járna.

Felszólítjuk Matolcsy Györgyöt, hogy az MNB 6 milliárdos kommunikációs keretéből fizesse be magát egy kommunikációs tréningre! A magyar családok és vállalkozások érdekében kérjük: hallgasson a szakemberekre és a nagyotmondás helyett tanuljon meg hallgatni!

Józsa István
frakcióvezető-helyettes