Meddig még?

Érthetetlen és elfogadhatatlan a Fidesz-kormány hurráoptimizmusa. Miközben pár nappal ezelőtt a komáromi kórház 600 dolgozója nem kapta meg időben a fizetését – mára "vis major" alapból azt rendezték, vélhetően a médianyilvánosság miatt - de a következő havi bér forrása továbbra sem látszik!

Mindez az átgondolatlan, kaotikus kórházi "struktúraváltás" eredménye. Ma a kormány felelőtlen egészségpolitikája miatt a koraszülött-mentési kapacitás került veszélybe. A koraszülött-mentési kapacitáson akar spórolni a mentőszolgálat, de korlátozza a benzinfelhasználást és az életmentő gyógyszerek alkalmazását is, mert máshonnan már nem tud elvonni!

Itt az eredménye Szócska Miklós felelőtlen, embertelen politikájának, Matolcsy gátlástalan megszorító intézkedéseinek, melyek súlyosan veszélyeztetik a gyerekek és felnőttek egészségét és életét! Kaotikus betegutak, fizetés nélküli dolgozók, végtelen várólisták, a pályát és az országot elhagyó orvosok és nővérek.

Ezek az eredményei a Fidesz- kormány egészségpolitikájának! Mi kell még ahhoz, hogy Szócska Miklós belássa: nem egy laboratóriumban kísérletezik, hanem egy országgal, ahol az emberi életek nem holmi leírható veszteség. A koraszülött-mentést összevont régiók szerint megrajzolni, több mint szakmaiatlan, életveszélyes! Ez minden tudás és szakmai protokoll teljes körű figyelmen kívül hagyása.

Azonnali lemondást követelünk az államtitkártól és miniszterétől! Ne okozzanak több kárt!

Havas Szófia,
az MSZP egészségpolitikusa