Meddig mutyizhat még a rezsibiztos?

Miért hagyja Orbán Viktor, hogy Németh Szilárd rezsibiztos nyíltan építgesse sok százmilliós korrupciós üzleteit? Tényleg nem látja a kormányfő, hogy Németh valójában mutyibiztos?

Németh Szilárdnak már abba bele kellett volna buknia, hogy egyik bizalmasa, a csepeli városgazda vezérének felesége úgy markolt fel több mint százmillió forint önrész nélküli uniós támogatást az egyébként veszteséges vállalkozása fejlesztésére a tapolcai fideszes önkormányzat segítségével, hogy az általa üzemeltetett arborétum nem is Tapolcán, hanem Badacsonytomajon van.

Németh Szilárd korábban egyik közvetlen munkatársának intézte el, hogy az övé lehessen a fogyasztóvédelmi referensképzés több százmillió forintos piaca. Ez a cég egyébként épp a napokban tünteti el a Fidesz-kapcsolatokra utaló nyomokat. De Orbán azt sem veszi észre, hogy Csepelen külön "Ne bírságold meg" jelzésű listával figyelmeztetik a közterület-felügyelőket, hogy Németh Szilárd és beosztottja autóit még szabálytalan parkolás esetén sem szabad megbüntetni.

Ha a fenti ügyekben Orbán Viktor nem intézkedik azonnal, akkor az azt bizonyítja, hogy a kormányfő maga is cinkosa Németh Szilárd korrupciós ügyeinek.

Budai Bernadett,
szóvivő