Meddig szegényedünk még?

Ma négymillió ember él a jövedelmi létminimum alatt, 1,5 millió ember pedig mélyszegénységben, azaz a minimális létfeltételei sem adottak. A mélyszegénység a magyar gyerekek ötödét érinti, több tízezer gyerek éhezik. A középosztály eltűnőben, a munkanélküliség a fiatalok körében kiugróan magas.

Ez nem gyűlöletkampány, nem hazugság, nem a tények elferdítése. Ezek a KSH és elismert szociológusok tényszámai. A felelős ellenzéknek kiemelt feladata felnyitni a kormány szemét akkor, amikor világosan látszik, hogy az orbáni mámorpropaganda elmossa a valósággal való szembenézés igényét nemcsak a lakosság, de saját kormányán belül is. Az említett adatok azonban világossá teszik a kormány felelősségét.

Hiába vásároltuk meg a MOL-t, nem csökkentek a benzinárak, hiába vetettek ki extraadókat egész iparágakra, végül ezt is a családok fizetik meg, emiatt is nő a szegénység. Hiába indítanak be közmunkaprogramokat, a foglalkoztatás stagnál, a munkanélküliség a magánszférában nő, és munkavállalók százezrei hagyják el az országot.

A családok elszegényedése egyre aggasztóbb. Három év alatt az Orbán-rendszer tönkretette őket, még több terhet rakott a legszegényebbek nyakába, miközben saját baráti körének tömi a pénztárcáját. Minden intézkedésükkel (rezsicsökkentés, családi adókedvezmény, egykulcsos adó,) csak a gazdagokat teszik gazdagabbá. A szegényeket az árok szélén hagyják.

Elég ebből!

Elég abból a kormányból, mely dacosan becsukja a szemét, és hazug tündérmeséivel a lakosságét is megpróbálja csukva tartani!

Olyan kormányra van szüksége Magyarországnak, amely tisztában van a szegénység valódi mértékével, a családok mindennapi megélhetési problémáival, amely meghallja az éhezők gyomrának korgását, és képes a problémákra igazságos, és azonnali válaszokat adni.

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag