2012. július 11. 12:15

Meddig tart még az aljas hazudozás?

Kriza Ákos polgármester tévényilatkozatban, a miskolci Fidesz pedig közleményben folytatja azt az undorító hangulatkeltést, mások mocskolását, melyet az elmúlt években már megszokhattunk tőlük. Állításaikat tényként igyekeznek feltüntetni, remélve, az emberek azt akként is kezelik. Hát nem. Attól, hogy ők valamiről azt állítják, hogy tény, az még nem válik azzá, s ma már egyre kevesebben hiszik el nekik azt, amit mondanak.

A Fidesz hétfői közleményében többek között a következő olvasható: „Miskolc város lakói tudják, hogy a fészekrakókat Káliék költöztették az Avasra”.

Ez aljas hazugság. Minden, csak egy kicsit is tájékozott ember tudja, hogy ma Magyarországon mindenki oda költözik, ahová akar. A Fészekrakó program abban igyekezett segíteni a tisztességesen dolgozó embereknek, hogy meglévő forrásaik mellé megkapják azt a pluszt, amely saját lakáshoz juttatja őket. Sajnos, a rendszert kihasználva sokan csalással vették igénybe az állami segítséget. A csalássorozat kitervelői ellen – többek között a helyi szocialisták feljelentése alapján – eljárás indult. Ma már az az ügyvéd is bíróság előtt áll, aki korábban fideszes kitűzővel a kabátja hajtókáján nyilvánosan is vállalta szimpátiáját és szellemi közösségét Orbán Viktor és Kriza Ákos pártjával.

Az üggyel kapcsolatban a Fidesz azért szedte elő ismét a nevem, hogy ezzel próbálja meg elterelni a figyelmet a jelenlegi városvezetés tehetetlenségéről, a be nem tartott ígéretekről, Miskolc leépítéséről, az emberek átveréséről. A nem közmunkás foglalkoztatottak száma az elmúlt két évben a régióban biztosan, a városban, a rendelkezésre álló adatok szerint, valószínűleg csökkent, nem indult újra a kohászat, nem tódultak ide a befektetők. Sorban állnak meg a beruházások, vészhelyzetbe került a villamosprogram, a város elhanyagolt, gondozatlan. Közben iskolaigazgatókat, felső- és alsóvezetőket, egyszerű adminisztrátorokat rugdosnak ki, mert bosszút állnak, vagy mert kell a hely a rokonnak, komának, anyósnak.

Ezt látják a miskolciak is, hiába akarják ezekről az elmúltnyolcévezéssel, vagy a Káliahibással elterelni a figyelmet. Ez nem fog menni. Menni ők fognak, legkésőbb 2014-ben.

Káli Sándor
országgyűlési képviselő, Miskolc korábbi polgármestere