2011. március 27. 13:45

Meddig tűri a Fidesz Wittner Mária ámokfutását?

"Horn Gyula egy hóhér volt, aki három éve ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni." Nem elég, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője, Wittner Mária Magyarországon eddig példa nélküli, minden jó érzésű embert felháborító módon nyilatkozott a Parlamentben egy volt miniszterelnökről, egy beteg emberről, később bebizonyította, hogy nyilatkozata nem pusztán véletlen kisiklás volt, hanem az alapvető intelligencia hiányáról tett tanúbizonyságot."Ezt kapta meg Toller is, ő sem tudott meghalni, mert királyt csinált a böszméből." (Bors Online)

A Magyar Szocialista Párt Baranya Megyei Szervezete mélységes felháborodását fejezi ki a Fidesz képviselőjének alapvető emberi érzéseket nélkülöző nyilatkozata miatt, aki olyan magatartást tanúsít, amely kulturált közösségben vállalhatatlan.

Nem tudjuk, honnan vette Wittner Mária a bátorságot ahhoz, hogy Pécs egymás után négyszer megválasztott, országosan elismert és tisztelt volt képviselőjéről, polgármesteréről így nyilatkozzon? Ez lenne a követendő magatartás ma Magyarországon? Gondolt arra a Fidesz képviselője, hogy milyen fájdalmat okozott mondatával Toller László családjának?

Felszólítjuk Wittner Máriát, hogy kérjen bocsánatot Toller László családjától majd távozzon a közéletből, mert méltatlanná vált az országgyűlési képviselőségre.

Végül felszólítjuk a Fidesz pécsi képviselőit - feltéve, hogy ők is felháborodtak Wittner Mária szavain - hogy nyilvánosan határolódjanak el megzavarodott képviselőtársuktól.

Puch László,
az MSZP Baranya Megyei Szervezetének elnöke,
az MSZP országgyűlési képviselője

Dr. Tóth Bertalan,
az MSZP Baranya Megyei Szervezetének ügyvezető alelnöke