Belföld | közlemény főváros
2013. november 28. 16:45

Meddig tűri még Tarlós István Vitézy Dávid ámokfutását?

Káosz a közlekedésben, káosz a közbeszerzésekben: most épp mintegy 35 milliárd forintnyi uniós támogatást bukhat el Budapest, mert a Vitézy Dávid vezette Budapesti Közlekedési Központ képtelen volt időben kiírni és lezárni a főváros számára kiemelten fontos villamostendert.

Ha jövő tavaszig nem sikerül megkötni a szerződéseket, a főváros és a BKK vezetésének hozzá nem értése miatt akár éveket csúszhat a 37 új villamos beszerzése.

Bebizonyosodott, hogy a BKK nemcsak a főváros közlekedését nem tudja megszervezni, de uniós támogatások tízmilliárdjait is veszélyezteti. Ez vélhetően nem így lenne, ha a BKK a villamostenderen az olcsóbb ajánlatot adó céget preferálná.

A BKK által generált újabb veszélyhelyzet miatt felszólítjuk Tarlós István jelenlegi főpolgármestert, hogy viselkedjen végre a posztjának és a fővárosiak elvárásának megfelelően, és vonja felelősségre Vitézy Dávidot, a BKK vezetőjét! Itt az idő, hogy Tarlós István nyílt levelek küldözgetése és a sajtón keresztüli üzengetés helyett hathatósabb eszközökhöz nyúljon a fővárosban közlekedők érdekében!

Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető