2012. augusztus 16. 13:50

Még drágább az életünk! - Die hard Fidesz-módra

Az Orbán-kormány katasztrofális gazdaságpolitikája folyamatos drágulást eredményez az élet minden területén. A beiskoláztatás költségei, az elszabaduló élelmiszer- és üzemanyagárak, vagy az egekbe szökő infláció katasztrofális következményekkel jár a családok számára.

Nem elég, hogy az élelmiszerárak elszabadultak, így őszre az alapvető élelmiszerekért drasztikusan többet kell majd fizetnünk, a szeptemberi tanévkezdés is súlyos terheket ró a családokra. Az aszályos nyárról ugyan nem a politika tehet, de az infláció, a 27 százalékos áfa vagy a 26 hónap alatt bevezetett 26 új adó már a Matolcsy-féle tévút következménye.

Vajon tisztában van a luxuskormány azzal, hogy az idei tankönyvcsomagok beszerzése és a beiskoláztatás minimálisan harmincezer forintot vesz ki a családi költségvetésből gyerekenként, de a teljes összeg könnyen elérheti az 50000 forintot is?  

Tisztában van Orbán Viktor és oligarcha baráti köre azzal, hogy milyen kétségbeesést eredményezett a devizahiteleseknek, hogy nincsen megnyugtatóan megoldva a problémájuk; hogy milyen bizonytalanságot jelent a még dolgozóknak az új munkatörvénykönyv hatálybalépése, vagy a kismamáknak a munkájukból való könnyebb elbocsáthatóság?

Vajon érzékeli a kormány, hogy az előttünk álló időszak milyen lyukat fog ütni a pénztárcákon? Vajon tisztában vannak a fideszes politikusok a gyermekes családok kétségbeesésével, ahogy közeledik az ősz?

Végül feltesszük a kérdést: kíván-e tenni valamit Orbán Viktor a családokért, az elszegényedő milliókért, vagy csak közgépes barátainak akarja megteremteni a luxuskörülményeket és pusztán kommunikációs szinten képes foglalkozni ezzel a súlyos helyzettel?

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP országos elnökségi tagja