2011. március 24. 10:23

Még János, még, még!

Lázár János az utóbbi időben sorozatban meglepi az embereket szavaival, és azzal homlokegyenest ellenkező tetteivel. A Fidesz frakcióvezetője úgy látszik teljesen átvette az orbáni stílust, hogy megfeleljen a fideszes elvárásoknak. Más kérdés, hogy mindez milyen példát mutat a nemzet számára, ha az országot ilyen emberek vezetik.

 Idézzünk pár kijelentést Lázár Jánostól:

"Számunkra nincsenek tabuk. Megfékezzük a politikusbűnözést, korlátozzuk a politikusok álláshalmozását."

 Ezzel szemben a tények:

 Lázár "Lézerblokkoló" János országgyűlési képviselő, frakcióvezető, a Honvédelmi Bizottság tagja, Hódmezővásárhely polgármestere, a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. igazgatósági tagja, a Páneurópai Unió hódmezővásárhelyi szervezetének ügyvezető titkára, a Hódtáv Úszóegyesület elnöke, az Egységes Hódmezővásárhelyért Egyesület ügyvezető titkára.

 De a frakció kétharmada is funkció- és álláshalmozó, hiszen az országgyűlési képviselőség mellett főispánkodnak, számosan megyegyűlés elnökei, alelnökei, polgármesterek, alpolgármesterek és emellett még jól fizető "sportállásokat" is betöltenek.

 Ugyanitt mondta ezt is a Fidesz frakcióvezetője:

"Kiemelten fontos feladatunk a számonkérés, ami pártállástól függetlenül mindenkire vonatkozik. Ha fideszes érintett lenne vagy lesz, rájuk még keményebben vonatkoznak mindezek."

 Keményen vonatkoznak is, csak "sajnos jogkörünk nincs vizsgálni" ugyebár, pedig sorozatban kerülnek elő fideszes képviselők egyértelmű bűnei, amiket nevetséges "pártmegrovással" igyekszik eltusolni a Fidesz, holott ezért egy "szimpla" magyar polgár bíróság elé kerül.

 Pokorni azt mondta, hogy "aki belenyúl a pénztárba, annak levágjuk a kezét". Ma már a Fidesz frakció harmadának nem lenne keze, ha Pokorni állja a szavát és működésbe hozza "kézguillotine-ját".

 Mindennek tetejében Lázár tudja, hogy mit kellene csinálni, hogy működő közigazgatás legyen, hiszen ezt mondta kormányra kerülésük idején:

"A mai közigazgatás lassú, uralkodó típusú, és korrupt. Ezt fogjuk felszámolni."

 Ezzel szemben nemrég épp párttársát, Navracsics Tibort piszkálta azzal, hogy dolgozni kellene már a minisztériumokban. Ezt 10 hónap alatt nem sikerült elérnie a felkészült Fidesznek.

 De folytatja Lázár János:

"Fontos, hogy számunkra minden ember egyforma. Mindenkinek joga van a felzárkózásra."

 Ezzel szemben a másik kijelentése így szól:

"Akinek nincs semmije (...) aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér."

 Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy fejezze be a kettős beszédet, az emberek megtévesztését! Elvárjuk, hogy a Nemzeti Átverés Kormánya kérjen bocsánatot, hogy a választási időszakban átverték az embereket, eltitkolták, milyen megszorításokra készülnek, s hogy minden törekvésükkel az átlagos, vagy átlag alatti bérből élőktől elvett pénzből akarják még gazdagabbá tenni a már most is tehetőseket, saját magukat.


Török Zsolt,

szóvivő