mszp.hu | Belföld | Európai Unió
2019. május 20. 17:16

Meg kell állítani a hazaáruló, populista politikusokat

Csak az MSZP-Párbeszéd szövetség ajánlotta szociális és zöld fordulattal csökkenthetők a társadalmi különbségek az EU tagállamaiban: ezzel lehet megtörni az Európa-ellenes, kizárólag hatalmuk kiépítésével törődő populisták népszerűségét - jelentette ki Tóth Bertalan Debrecenben.

Ausztriában lehullott a lepel az Európát szétverni akaró Európa-ellenes, populista politikusokról - állapította meg az osztrák kormányválsággal kapcsolatban Tóth Bertalan. Az MSZP elnöke debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta, ezeket a politikusokat semmi más nem érdekli, mint saját hatalmuk bebetonozása, amiért képesek elárulni még saját hazájukat is. Amit az osztrák alkancellár tett, az semmi más, mint hazaárulás: jó pénzért eladta volna saját hazája becsületét. De azt is hozzá kell tenni - folytatta -, hogy ami a videofelvételen szerepel, azt Magyarországon nap mint nap meg lehet élni. Orbán ilyen Európa-ellenes politikusokkal köt szövetséget, ami orosz támogatással Európa szétverésén dolgozik. Ezzel szemben az MSZP Európa további egységesülésért, a Szociális Európáért küzd. Ezért van szükség a 240 ezer forintos európai minimálbérre, a 96 ezer forintos minimálnyugdíjra, a 48 ezer forintos európai minimális családi pótlékra. A Párbeszéddel kötött szövetség, a szociális és a zöld fordulat hozhatja el azt a megoldást, amellyel csökkenthetőek a társadalmi egyenlőtlenségek az Európai Unió tagállamaiban. Ezzel tudják megszüntetni a populisták táptalaját, ne legyen lehetőségük arra, hogy az elégedetlenséget kihasználva a hatalom megszerzésére és kiépítésre törekedjenek - húzta alá az MSZP elnöke.