mszp.hu
2022. január 06. 11:17

Meg kell hosszabbítani az álláskeresési járadék időtartamát!

16 hónapba telik munkát találni, de a Fidesz csak 3 hónapig támogatja a munkanélkülieket – meg kell hosszabbítani az álláskeresési járadék időtartamát!

Amikor Orbán Viktor, Parragh László vagy Palkovics Imre arról beszél, hogy nincs szükség az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítására, az nem több mint hazug fideszes propagandaszöveg. Ezt támasztja alá a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat decemberi statisztikája, amely szerint átlagosan 16 hónapba telik munkát találni Magyarországon és közel 95 ezren legalább egy éve próbálnak állást találni.

A számok mögött pedig olyan emberek és családok vannak, akik mindössze 3 hónapon keresztül számíthattak az állam segítségére, ami a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van.

Nem az álláskeresők motivációjával van probléma, hanem az esélyeikkel! Ezért kell a kormányváltást követően egy gondoskodó, esélyteremtő államot létrehozni.

Az MSZP szerint a munkájukat elvesztőknek érdemi segítséget kell nyújtani, ezért támogatja Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról!

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese