Még meg sem épült, máris lop a Fidesz az MMA székházán

Még meg sem épült, máris lop a Fidesz az MMA székházán
140 millió forintból terveztetik Fekete György és társai a Magyar Művészeti Akadémia székházát az új európai uniós közbeszerzési tájékoztató szerint. Az ár nyilvánvalóan irreális, ennyiért külön székházat építtethetne magának a jobboldali művészeket tömörítő álakadémia. Különösen annak fényében merül fel a lopásgyanú, hogy a pályázatot egy olyan cég nyerte egyedüli ajánlattevőként, amelynek árbevétele a 140 millió forintot meg sem közelítette az elmúlt években.

A Magyar Művészeti Akadémia létezése önmagában is problémás – a politikai kurzusépítésen kívül semmi nem indokolja, hogy a kormányhű művészek óriási összegeket kapjanak közpénzből, amíg a többiek nyomorognak. Azonban a 89 fős titkárságot üzemeltető, csak kommunikációra évente 70 millió forintot elköltő álakadémia újra bizonyította, hogy állami pénzek kiszervezésén kívül nincsen valódi feladata.
 
Egy XXI. századi demokráciában a művészek alkotásaik értéke és nem pártállás alapján kapják a támogatásokat az államtól. Orbán Viktor leváltását követően olyan országot építünk majd, amelyben nem a politikai kapcsolatok, hanem a tehetség és a szorgalom visz előbbre valakit – legyen művész, sportoló, munkás vagy vállalkozó. Fekete Györgynek és megbízóinak pedig el kell számolniuk azzal, hogyan lopták meg az adófizetőket és a művésztársadalmat.
 
Kunhalmi Ágnes,
a Kulturális bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok