Még mindig átláthatatlan a trafikmutyi

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium beismerte, hogy van takargatnivalója a trafik pályázatokkal kapcsolatban. Kedden egy a kormany.hu-ra feltett dokumentumból kiderült, a minisztérium megbízási szerződést kötött egy ügyvédi irodával, hogy a minisztériumot képviselje az ellene indított dohánykoncesszió átengedésével kapcsolatos közérdekű adat igénylési perekben.

A minisztérium 9,5 millió forintot fizet azért, hogy továbbra se derüljön fény az elbírálási szempontokra, a bírálókra és a pályázatok üzleti terveire.

Közel egy éve a dohánypiac botrányos újrafelosztása után sem látható, hogy valójában mi van a háttérben. Ráadásul a további titkolózás ismét az adófizetők pénzébe kerül.

Mindeközben szinte minden nap érkezik hír az elsötétített dohányboltok kirablásáról. Ezt a problémát egy újabb módosítás sem fogja megoldani. Azzal, hogy a dohánybolt belátható lesz, az egész trafik ügy ugyanolyan átláthatatlan marad.

Mára jól látszik, hogy az átgondolatlan, botrányos trafikmutyival csak a bűnözés és a dohánypiac feketekereskedelmének megerősödését segítették elő.

Tóth Csaba,
országgyűlési képviselő