mszp.hu | meggy
2014. június 26. 15:54

Még mindig meggy!

Akinek van felesleges meggye, javaslom, tegye le a fideszes képviselőjének irodája elé! –invitálta egy helyi akcióra Halmi József alelnök a megye lakosságát.

A meggy kérdésével hetek óta foglalkozik a szocialista párt. Mind Legény Zsolt országgyűlési képviselőnk a parlamentben, mind Veres János megyei elnök és jómagam is többször felszólaltam a kérdésben, sőt közösségi oldalamon is közzétettem egy 2008-as cikket, ahol fideszes megyei országgyűlési képviselő, nevezetesen Simon Miklós felháborodottan nyilatkozott az akkori meggyárakkal kapcsolatban. Ebben a korábbi cikkben is olvasható, hogy a minisztérium tudna is tenni ez ügyben…  Ma vajon nem tudna? – tette fel a kérdést a megyei képviselő.

Az háborít fel leginkább - mondta Halmi József -, hogy azok a fideszes politikusok, akik habzó szájjal követelték ellenzékben a meggyárak kezelését, ma hallgatnak, és nem szólalnak fel a megyebeli termelők érdeke mellett.

Nem azért lettek megválasztva, hogy az érdekeinket képviseljék?

Nemcsak meggy, cseresznyeprobléma is van - és lesznek még gabonaproblémák is jelezte a képviselő - aminek felvásárlási ára nem fedezni a termelők költségeit.

A kormány államtitkára Legény Zsolt felszólalására úgy reagált a parlamentben, hogy a feldolgozóipartól, a konzervgyáraktól vesznek meg befőtteket. Bár információim szerint a konzervgyárak ilyen megállapodást nem írtak alá a kormánnyal. Ha a termelőket akarja a kormány segíteni, ne a konzervgyáraktól vásároljon befőtteket, hanem közvetlenül a termelőknek nyújtson segítséget – jelentette ki.

Veres János a sajtó nyilvánossága előtt is közel 2 milliárd forintra kalkulálta a támogatást, ami segítséget jelenthetne a meggytermelőknek.

„Ha van egy felesleges láda vagy vödör meggye a termelőknek, helyezzék el a fideszes képviselők irodái előtt! Ha mást nem érünk el ezzel az akcióval, csak annyit, hogy nem tudnak bemenni a meggyes ládáktól az irodájukba és arrébb kell tenniük, akkor már elértük, hogy valamit dolgoztak a meggyel!”