mszp.hu | M3-as metro felújítás
2015. március 05. 10:56

Még mindig orosz rulettet játszik a Fidesz az M3-as metró utasaival

Amíg a kormány és a főváros egymással hadakozik az M3-as metró felújításának ügyében, addig a metró állapota folyamatosan romlik. Naponta 400 ezer ember utazik egyre rosszabb, egyre veszélyesebb körülmények között. A Fidesz most már szinte szó szerint a tűzzel játszik!

Nem gondoltuk volna, hogy a metró dolgozóit olyan munkák elvégzésére kényszerítik, amelyekre nincs képesítésük, illetve amelyek elvégzéséhez nem megfelelőek a munkavédelmi körülmények. A BKV érdekképviseletei szerint ez a felelőtlenség már nemcsak a dolgozók, hanem az utasok biztonságát is veszélyezteti.

Felszólítjuk Budapest vezetését, hogy azonnali hatállyal adjon tájékoztatást az M3-as metró valós állapotáról! Tegyék nyilvánossá, milyen körülmények között dolgoznak a metró karbantartását végző szakemberek a BKV-nál! Emellett felszólítjuk a kormányt, hogy mielőbb avatkozzon be és biztosítsa a forrásokat az ország egyik legforgalmasabb közösségi közlekedési vonalának felújításához!

Üzengetés és alkudozás helyett kezdjék meg végre az M3-as metró teljes felújítását, mielőtt az áldatlan állapotok katasztrófához vezetnek!

Kunhalmi Ágnes,
országgyűlési képviselő, budapesti elnök

Horváth Csaba,
budapesti frakcióvezető