2012. június 01. 17:39

Megalázó ajándék a csepeli pedagógusoknak

Ma 14 órakor a pedagógusokat köszöntő ünnepség volt Csepelen. Ám a kerület fideszes polgármestere épp erre az időpontra, vagyis 14 órára hívta össze a csepeli képviselő-testület rendkívüli ülését... A tervezett napirend: „Javaslat a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetői állásának pályáztatására”.

 

Különös és egyben megalázó ajándék ez a polgármestertől és a helyi Fidesztől az összes csepeli, de főként a Fasang Árpád Zeneiskola minden pedagógusa számára. Megalázó azok után, hogy a csepeli Fidesz-KDNP frakció Németh Szilárd utasítására a múlt héten elutasította azt a határozati javaslatot, amely a Fasang Árpád Zeneiskola jelenlegi igazgatójának kinevezéséről szólt annak ellenére, hogy az egyedüli pályázóként induló, az intézményt évek óta sikeresen vezető, elismert szakembert és pedagógust a nevelőtestület és az alkalmazotti kör elsöprő többséggel támogatta.

A fideszes polgármester többször hivatkozott már arra, hogy volt pedagógus, illetve iskolaigazgató – igaz, azt mindig elfelejti hozzátenni, hogy kinevezését az akkor MSZP-s többségű képviselő-testületnek köszönhette, illetve azt is, hogy ebben a minőségében nem túl sok időt töltött el… A fenti döntéssel, a Fasang Árpád Zeneiskolával, annak vezetőjével és a tantestületével, valamint a tanulókkal és azok szüleivel szemben folytatott harcával Németh Szilárd méltatlanná vált a pedagógusi cím viselésére.

Az MSZP csepeli frakciójának minden képviselője elutasítja ezt a dölyfös, a hatalomtól megrészegült és elvakult magatartást, és tiltakozásául nem ment el a mai rendkívüli képviselő-testületi ülésre.

A csepeli szocialista képviselők a polgármester által rendezett cirkusz helyett a csepeli pedagógusok köszöntésén vesznek részt, hogy így fejezzék ki tiszteletüket, megbecsülésüket és elismerésüket az egyre méltatlanabb körülmények közé kényszerített szakemberek munkája iránt!

Szenteczky János

frakcióvezető