2011. december 21. 16:04

Megállíthatatlanul fogy a magyar

Az a politika, amit az Orbán-kormány folytat, az a teljes ellehetetlenülés felé viszi a magyar társadalmat. Orbán Viktor kormányának gazdaság- és társadalompolitikája csúfosan megbukott. Az élet bármely területére tekintünk, fent nevezett állítást igazolva látjuk. Európában, mi magyarok ítéljük meg a legkilátástalanabbul a helyzetünket és mi magyarok vagyunk a legborúlátóbbak a jövőt illetően.

A Központi Statisztikai Hivatal ma kiadott jelentése szerint idén 3,1 százalékkal kevesebb gyerek született, mint egy évvel korábban. A kilátástalan jövőkép ezt a helyzetet egyre inkább rontani fogja. Hiába akar agresszívan benyitni a hálószobaajtón a kormány, téves eszközöket választ. Nem fenyegetni, szankcionálni kell, ahogyan azt teszi a KDNP családok védelméről szóló sarkalatos törvényjavaslata, hanem biztonságot, kiszámítható jövőképet teremteni, megfelelő bölcsődei, óvodai ellátást biztosítani.

A "családbarát" Orbán-kormány intézkedéseinek következményeként az elmúlt másfél év alatt:

* minden család, aki bruttó 290 ezer forint alatt keres - neveljen akárhány gyereket rosszabbul jár,

* a családi pótlékot nem emelték,

* az étkezési normatíva reálértéken csökkent,

* fizetőssé válik a bölcsőde. Tegnap hajnalban az Országgyűlés elfogadta, hogy a bölcsődékben az étkezésért fizetendő térítési díjon felül a gondozásért is külön, úgynevezett személyi térítési díjat állapíthasson meg a fenntartó.

Nem hajmeresztő ötletezésre, embertelen abortuszellenes kampányokra van szükség, hanem a megfelelő szociális háló kialakítására, a gazdasági élet stabilizálására, hiszen csak nyugodt, kiegyensúlyozott pénzügyi háttér mellett nő a gyermekvállalási hajlandóság!

Kormos Kata,
szóvivő