mszp.hu | meggy
2014. július 10. 15:01

Megbukott a megyebeli kormányzati képviselők érdekérvényesítése!

Megbukott a megyebeli kormányzati képviselők érdekérvényesítése, mert nem megy a meggy, és a termelőkért semmi eredményt nem tudott elérni a Fidesz-KDNP-lobbi  – hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján dr. Veres János megyei elnök.

Aki ebben a megyében él, azt pontosan tudja, hogy elfogadhatatlanul alacsony ár alakult ki a meggyfelvásárlás tekintetében. Még júniusban jeleztük, hogy beavatkozásra lesz szükség, sőt a szocialista frakció több alkalommal szóvá tette a parlamentben is a meggyproblémát, amire elfogadhatatlan válaszokat kaptunk a kormányzati képviselőktől.
 
Láthatóan nem is értették mi a probléma, és hogyan lehet azt orvosolni. A megyei fideszes lobbi, a megyei agrárkamara, akinek szintén fideszes az elnöke – a megyei közgyűlés ülését követően tudhatjuk -, semmi eredményt nem tudott elérni a megyei meggytermelők érdekében.

Tragikus, elfogadhatatlan és kétségbeejtő a helyzet, ami kialakult. Ezért  Veres János felszólította a megyénket képviseletre megválasztott személyeket, hogy sokkal felkészültebben, és sokkal több alkalmassággal vágjanak neki a következő hónapoknak, tekintettel arra, hogy más mezőgazdasági termékeknél, is láthatóak már előre piaci zavarok.
 
Ha ez a kormány olyan büszke volt arra, hogy minden területen beavatkozik a piaci folyamatokba, akkor ezt a megyénk meggytermelőiért is meg kellett volna tennie! Ezt nem tették, magára hagyták a termelőket, és aggályos, hogy a közeljövőben más termelőket is magukra fognak hagyni... Emlékeztetőként a megyei elnök megemlítette, hogy a szocialista kormányok időszakában a meggy esetében 150 forintos kilónkénti felvásárlási árnál már balhéztak a MAGOSZ képviselői, ma pedig meg sem szólaltak.

Veres János felszólította a személyes felelősöket, hogy vonják le az eset tanulságait. Mondjanak le mindazok, akiknek ebben a kialakult helyzetben személyes felelősségük van:
- a megyében működő mezőgazdasági hivatalok vezetői,
- azok, akik büszkén, nagyszájúan álltak ki a termelőkért korábban, most pedig egy szót sem szóltak mellettük.

Ha nem tudnak felkészülni a következő hónapokban várható hasonló jellegű folyamatok kezelésére, még inkább igazolják alkalmatlanságukat szakmailag és politikailag egyaránt – mondta.

Az első választások utáni komoly helyzetben megbukott a megyében választott képviselők mindegyike, és még egyesre sem, 0- ra vizsgázott! – hangsúlyozta a megyei elnök.